Natuurlijk & puur

BLOG: NATUURLIJK & PUUR

Natuurlijke en pure materialen zorgen voor een oase van rust in je interieur. Zo denken we bijvoorbeeld aan rotan, marmer, hout en andere producten van natuurlijke oorsprong. Zorg bij deze interieurtrend voor witte muren als basis of kies voor een speels contrast met zachte natuurlijke kleuren zoals bosgroen of hemelsblauw.

 • BRENG ROTAN NAAR BINNEN

  Rotan enkel voor je terras? Think again! Dit natuurlijk materiaal is helemaal terug van weggeweest en heeft zichzelf een weg naar binnen gebaand. Maar wat is rotan nu precies? Rotan is een harde soort liaan afkomstig van de rotanpalm. Het is een sterk en flexibel materiaal, geschikt om heel wat verschillende meubelstukken uit te vervaardigen. Denk bijvoorbeeld aan lampen, manden of fauteuils

  Het materiaal is niet alleen duurzaam maar heeft daarnaast ook een lange levensduur. Het is dus geen toeval dat het materiaal vaak gekozen wordt voor outdoor-meubelen: rotan kan tegen een stootje.

   

   Marmer is al enkele seizoenen een trend in de interieurwereld en niets wijst uit dat dit snel zal veranderen. Marmer brengt verschillende voordelen met zich mee, zo past het bijvoorbeeld in heel wat verschillende interieurs. Van Scandinavisch tot landelijk of industrieel.

   Marmer is eenvoudig te onderhouden, maar toch dien je rekening te houden met enkele zaken. Marmer is namelijk een poreuze natuursteen waardoor je gemakkelijk vlekken en kringen krijgt. Vooral zure vloeistoffen zoals azijn, citroensap of sinaasappelsap kunnen gevaarlijk zijn. Bij marmeren tafels zijn onderzetters dus geen overbodige luxe. De beste manier om marmer te reinigen is met lauwwarm water, een zachte doek en een klein beetje schoonmaakmiddel.

   Check hier onze marmeren (look) producten

   • ZORG VOOR EEN EXOTISCHE UITSTRALING MET BAMBOE

    Een ander natuurlijk product dat vaak gebruikt wordt voor het vervaardigen van meubels en accessoires is bamboe. Bamboe is licht, flexibel, sterk en rot niet, geen wonder dat de grassoort steeds aan populariteit wint. Het materiaal staat mooi in een basic en puur interieur, maar komt ook heel goed tot z’n recht in een interieur met Scandinavische invloeden.

    Bamboe komt uit tropische gebieden en geeft dan ook een exotische uitstraling aan je interieur. Wij wanen ons in elk geval even terug in Bali :). Bamboe combineert leuk met andere natuurlijke materialen zoals hout, katoen, linnen en rotan. Warmte en sfeer gegarandeerd!

     

    Ook bij LETT komt bamboe vaak terug in onze artikels. Ontdek hier enkele leuke stuks.

     

     Munio Candela staat voor 100% plantaardige, handgemaakte kaarsen. De kaarsen worden vervaardigd  op basis van ecologische sojawas, hout en natuurlijke geuren. Dit brengt enkel voordelen met zich mee want ze branden langer dan gewone kaarsen en produceren bovendien geen toxische rook. Handige tip: nadat de kaars is opgebrand kun je het houten potje gebruiken als decoratiestuk, bijvoorbeeld als vaasje, bloempot of beker.

     Ook de geurstokjes van Munio Candela worden op een duurzame manier vervaardigd. Zo werkt men uitsluitend met natuurlijke geuren zoals lavendel of varen. De bijhorende stokjes zijn gemaakt van rotan en de kartonnen verpakking is ongebleekt en volledig recycleerbaar. De geur van de stokjes blijft tussen 8 en 10 weken.

      

     Lees meer

     Haal planten in je interieur

     Wil je leven in je interieur? Breng meer groen in huis!

     Interieurtrends 2021

     Maak je tuin of terras lente-proof!