Maak je tuin of terras lente-proof!

27 maart 2020

MAAK JE TUIN OF TERRAS LENTE-PROOF!

Door Jani Parmentier

Wist je het al? De lente is weer in het land! We kunnen er nu misschien niet ten volle van genieten, maar toch is het leuk om die eerste warme zonnestralen te voelen en de vogeltjes te horen fluiten. En misschien kunnen we deze periode waarin we verplicht thuis moeten blijven wel gebruiken om onze tuin of ons terras helemaal lente-proof te maken! Zo kan je er ten volle van genieten wanneer het kwik nog enkele graden stijgt!

 

Je terras lente-proof maken, hoe begin je daar precies aan? Wij helpen je graag met een duidelijk stappenplan!

STAP 1: GA NA OF JE TERRASMEUBELS NOG EEN VOLLEDIGE ZOMER MEE KUNNEN.

Als je je terrasmeubels tijdens de winter niet kan binnenhalen zien ze behoorlijk af door de gure weersomstandigheden. Daarom bekijk je ze nu best even van dichterbij om te weten of ze nog een zomer meekunnen. Misschien is een grondige schoonmaakbeurt voldoende of kunnen ze wel een nieuw likje verf gebruiken? Tuinmeubelen in teak kunnen wat groen zien, dus die reinig je best met een speciaal product voor teak of met soda.

 

Stel je vast dat je tuinset eigenlijk aan vervanging toe is? Dan geven wij je graag enkele betaalbare ideetjes:

STAP 2: BRENG JE TERRAS TERUG TOT LEVEN MET WAT BLOEMEN EN PLANTEN.

Vergroot het lente-gevoel met wat natuurlijk groen in je tuin. Breng een bezoekje aan je lokale bloemist of plantenwinkel en kies enkele leuke bloemen en planten uit die je terras tot leven brengen! Als je die eenmaal hebt gescoord, is het nog kwestie van ze een leuk plekje te geven. Kies je voor hangende plantenpotten of een leuke staander? We hebben voor elk wat wils!

STAP 3: BRENG DE GEZELLIGHEID VAN BINNEN NAAR BUITEN.

Door de materialen en kleuren van je meubels en accessoires in je interieur af te stemmen op je tuinmeubilair- en decoratie creëer je eenheid. Wanneer het terras een huiselijke sfeer ademt, ben je verzekerd van een gezellige plek. Dit doe je bijvoorbeeld door leuke kussens of plaids uit te kiezen voor je terras! Hieronder wat inspiratie:


MEER ZIEN? BEKIJK ONZE VOLLEDIGE
OUTDOOR COLLECTIE!

Lees meer

Natuurlijk & puur

Haal planten in je interieur

Wil je leven in je interieur? Breng meer groen in huis!

Interieurtrends 2021