Interieurtrends 2021

GEEF JE INTERIEUR EEN UPDATE MET DE WOONTRENDS VAN 2021.

DE WOONTRENDS VAN 2021

Gepost door Jani Parmentier, 16 februari 2021

'Blijf in uw kot' verkondigde Maggie De Block al bijna een jaar geleden. En dat gebeurde ook want in 2020 zaten we meer dan ooit thuis. Hoog tijd dus om je interieur een update te geven! Nog geen inspiratie? We zetten hieronder de leukste woontrends van 2021 in de kijker.

WOONTREND 1:
DONKERBLAUW

Donkerblauw is één van de trendkleuren van 2021. We zien het niet alleen op muren, maar ook als kleur voor meubels en decoratie.

Donkerblauw straalt rust uit, denk maar aan de oneindige blauwe oceaan of de donkerblauwe hemel 's nachts. Dat maakt het bijvoorbeeld ook een ideale kleur om te gebruiken in de slaapkamer. Rustige nachten gegarandeerd!

Hoewel donkerblauw een opvallende kleur is, is het toch eenvoudig te combineren. In het bijzonder met warme houtsoorten zoals eik en warme metalen zoals goud.


WOONTREND 2:
RONDE VORMEN

Doorbreek rechte lijnen in je interieur en ga voor een speels effect door het gebruik van ronde organische vormen. Kies bijvoorbeeld voor een rond vloerkleed, een zetel met mooie rondingen of een ronde spiegel.

Door ronde en rechte vormen te combineren zorg je voor een mooie balans in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een rond tapijt bij een rechthoekige zetel. Het maakt je huis rustgevend en uitnodigend. Ronde vormen nemen bovendien minder plaats in, wat dan weer handig is in kleinere ruimtes.

WOONTREND 3:
BOTANISCH WONEN

Ook in 2021 halen we de natuur in huis. Creëer je eigen 'urban jungle' en laat je omringen door je favoriete planten. Verdienen je groene vrienden ook een nieuw jasje dit jaar? Dan is de duurzame plantenkleding van Baski vast iets voor jou!

Fan van planten maar niet gezegend met groene vingers? Dan is de zelfwaterende plantenpot van Pikaplant misschien wel jouw ding. De plant voorziet zichzelf van de nodige hoeveelheid water dankzij het ingebouwde waterreservoir. 

 


WOONTREND 4:
NATUURLIJKE MATERIALEN

Het is meer dan ooit belangrijk om te kiezen voor producten met een zo klein mogelijke impact op het milieu. Logisch dus dat natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe aan populariteit winnen. Ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk én zien er ook nog eens goed uit.

Ze zorgen voor een bepaalde rust in je interieur en zijn bovendien tijdloos. Materialen als bamboe en rotan combineren ook leuk onderling, dus mix & match er maar op los!

Lees meer

Maak je tuin of terras lente-proof!

Natuurlijk & puur