Wil je leven in je interieur? Breng meer groen in huis!

Haal planten in je interieur

Ben je wat uitgekeken op je interieur en wil je graag wat meer kleur bij je thuis? Het binnenbrengen van een beetje natuur zorgt voor een fris en levendig gevoel in je interieur. Bovendien zijn er nog veel meer voordelen aan verbonden.

Zo zorgen planten in je interieur bijvoorbeeld voor:

  • Een positiever binnenklimaat: planten verhogen de luchtvochtigheid en breken schadelijke stoffen af. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit veel beter.
  • Een betere gemoedstoestand: de gezonde lucht en de aangename sfeer die planten in huis halen zorgen ervoor dat de productiviteit en de concentratie verhoogt. Werk je van thuis uit? Haal wat planten in huis en je zult het verschil snel merken.
  • Anti-allergisch: last van allergieën of heb je kleine kinderen in huis? Planten verminderen de kans op allergieën aanzienlijk.
  • Planten zijn een goed middel tegen depressies: wanneer je zorg draagt voor de levende plantjes zal je hier zelf ook gelukkiger van worden.

Enkele tips om planten in huis te brengen:

  1. Hang in there!

Geen plaats genoeg meer in je interieur om planten te zetten? Hang ze gewoon op 
voor een raam of aan de muur. Op deze manier bespaar je plaats en vul je lege plekjes subtiel in.
Durf verschillende kleuren met elkaar te combineren, zo breng je nog meer leven en kleur in je interieur.

Ook bij LETT hebben we een uitgebreid gamma hangende plantenpotten. Bovendien worden ze nog binnen de week geleverd! Ontdek hier de hangende plantenpotten die direct leverbaar zijn.

      2.  Ga voor cactussen!

Geen groene vingers? Geen probleem. Breng planten in huis die nauwelijks verzorging nodig hebben. 
Vetplanten en cactussen groeien in de droogste gebieden ter wereld. Ze hebben dus niet veel water nodig om te overleven. Ideaal voor de vergeetachtigen onder ons of voor diegenen die het niet zo begrepen hebben met de term 'huismus'.

Geef de cactussen de thuis die ze verdienen: steek ze in een mooie plantenhouder. Moeilijk te vinden? Op de website van LETT staan tal van leuke modellen. Neem gerust een kijkje op de webshop en laat je inspireren door deze moderne plantenhouders.

      3.  Plant Jars

Dé trend van het moment? Plant jars!

Jars zijn planten die zichzelf bewateren. Doordat ze 'opgesloten' zitten vormt zich vanbinnen een eigen ecosysteem. Doordat het water verdampt en niet naar buiten kan ontsnappen, blijft de plant als het ware zichzelf bevochtigen. 
Deze jars geven iets extra's aan elk interieur en bovendien groeit deze plant zonder je er iets voor hoeft te doen. De levensduur van deze plant is langer dan een jaar! Als je het ons vraagt: handig!

De Pikaplant Jars zijn verkrijgbaar in de LETT Webshop.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Lees meer

Interieurtrends 2021

Natuurlijk & puur