8 februari 2020
Tournée Minérale met Gimber
TOURNÉE MINÉRALE MET GIMBER
Door Jani Parmentier
Het is februari, en dat wil zeggen dat we ons opnieuw wagen aan Tournée Minérale. Ofwel een maand zonder alcohol.
Niet de gemakkelijkste opdracht, dus wij helpen je graag een handje met enkele originele recepten voor heerlijke mocktails.
Als basis kiezen we voor Gimber. Een concentraat op basis van BIO Peruviaanse gember, citroen, kruiden en specerijen.
Santé!
GIMBER MOJITO
Ingrediënten
25ml Gimber
60ml spuitwater
10ml limoensap
15ml suikerwater (verhouding 1:1)
12 verse muntblaadjes
1/2 limoen in partjes
Hoe maak je het?
1. Doe de munt, limoen en het suikerwater in het glas
2. Meng goed door elkaar
3. Voeg Gimber en limoensap toe
4. Doe wat gecrushed ijs in het glas
5. Vul het glas met spuitwater
6. Werk af met verse munt en een stukje gember
EXOTIC GIMBER
Ingrediënten
20ml Gimber
150ml ananassap
50ml spuitwater
Optioneel: 1/2 passievrucht
Hoe maak je het?
1. Meng de Gimber met ananassap en spuitwater
2. Werk af met een halve passievrucht
GIMBERRY
Ingrediënten
20ml Gimber
50ml cranberry sap
100ml kombucha
Takje rozemarijn
Schijfje sinaasappel
Hoe maak je het?
1. Meng de Gimber met cranberry sap en kombucha
2. Werk af met rozemarijn en het schijfje sinaasappel