Tournée Minérale met Gimber

8 februari 2020

TOURNÉE MINÉRALE MET GIMBER

Door Jani Parmentier

Het is februari, en dat wil zeggen dat we ons opnieuw wagen aan Tournée Minérale. Ofwel een maand zonder alcohol.

 

Niet de gemakkelijkste opdracht, dus wij helpen je graag een handje met enkele originele recepten voor heerlijke mocktails.

 

Als basis kiezen we voor Gimber. Een concentraat op basis van BIO Peruviaanse gember, citroen, kruiden en specerijen.

 

Santé!

GIMBER MOJITO

Ingrediënten

25ml Gimber
60ml spuitwater
10ml limoensap
15ml suikerwater (verhouding 1:1)
12 verse muntblaadjes
1/2 limoen in partjes

 

Hoe maak je het?

1. Doe de munt, limoen en het suikerwater in het glas
2. Meng goed door elkaar
3. Voeg Gimber en limoensap toe
4. Doe wat gecrushed ijs in het glas
5. Vul het glas met spuitwater
6. Werk af met verse munt en een stukje gember

EXOTIC GIMBER

Ingrediënten

20ml Gimber
150ml ananassap

50ml spuitwater

Optioneel: 1/2 passievrucht

 

Hoe maak je het?

1. Meng de Gimber met ananassap en spuitwater

2. Werk af met een halve passievrucht

GIMBERRY

Ingrediënten

20ml Gimber

50ml cranberry sap
100ml kombucha

Takje rozemarijn

Schijfje sinaasappel

 

Hoe maak je het?

1. Meng de Gimber met cranberry sap en kombucha

2. Werk af met rozemarijn en het schijfje sinaasappel


ZIN GEKREGEN IN EEN LEKKERE
MOCKTAIL OP BASIS VAN GIMBER?

Lees meer